Diagnosticul Apneei Obstructive în Somn

Există diferite metode pentru a obține diagnosticul. Polisomnografia (PSG) este cea mai completă formă de testare. Aceasta necesită, de obicei, cel puțin 1 noapte de investigatie în spital. Un tehnician de somn va plasa senzori-electrozi pentru a monitoriza activitatea creierului, nivelul oxigenului, mișcările ochiului și a membrelor, tonusul muscular și frecvența cardiacă. Canulele nazale și curele abdominale si toracice vor fi plasate pentru a măsura efortul dvs. respirator.

Dacă înregistrările detectează un efortul muscular de inspir dar lipsa fluxul de aer, atunci suferiți de apnee obstructiva in somn. Cu toate acestea, dacă nu există nici un efort muscular și nici un flux de aer, ați putea avea apnee centrala (neurologica). Semnalele sunt transmise unui computer și în final, rezultatele sunt înregistrate fie de tehnologul de somn, fie de un medic somnolog.

Un studiu complet de PSG poate detecta alte forme de tulburări de somn, cum ar fi insomnia, sindromul de miscare periodică a piciorului. Electrozii pot înregistra până la 60 de canale de înregistrare, cum ar fi Electroencefalograma, Electrooculografia, Electrocardiograma, Electromiograma.  (FP locatiea)

O alta metoda de diagnostic este Poligraful, care poate fi in unele cazuri efectuat la pacienți acasă. El inregistreaza anumiți parametri și necesită un personal instruit pentru a pune electrozii de Electrocardiogramași si cei de Electromiograma, canula nazală și centurile toracice. Rezultatele sunt apoi analizate prin software de calculator, si explicate de catre medicul somnolog.

WatchPat este un dispozitiv nou diagnosticat clinic, care utilizează o tehnologie inovatoare care permite detectarea exactă a tulburărilor de respirație legate de somn, în confortul casei pacientului. Este montat pe încheietura mâinii și monitorizează modificările respiratiei și activității arteriale periferice, precum și nivelul de saturație a oxigenului din sânge. 

Diagnosticul Sindromului Apneei Obstructive în Somn poate fi efectuat în centrele medicale: Spitalul internațional Medpark, Spitalul Galaxia și Institul de Urgență

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *